21/4 Velomobilväder

By | Sun, April 22, 2012

Härlig väder för en tur i Questen. På med “kragen” och iväg i snålblåsten.

Passerar Bångs. Lite svårt att fotografera körandes när man har “kragen” på så jag stannar för säkerhets skull. Stundtals är det snöflingor i luften:

Åker i makligt tempo ner mot Årsunda. Det är kraftig motvind men det påverkar inte Questen i någon större utsträckning. Backen upp genom Årsunda tas med obetydligt över fatmax-puls. Det är svårt att åka långsamt med en Velomobil men det går med lite disciplin och genom att strunta i bilar som ligger bakom och inte vill köra om. Jag har lite svårt att förstå detta beteende men jag antar att dom är nyfikna.

Åker ner förbi Trösken, en svag utförsbacke som jag normalt brukar ta i 55km/t, i dag går det knappt 50 så motvinden har nog en viss inverkan trots allt men på racern hade jag nog haft jobbigt att hålla 35…

Följer 272:an söderut, en väg som i fjol fick ny jämn asfalt strax före Trösken. Otroligt skönt. I dessa trakter har annars de nya “oljegrusliknande” beläggningarna börjat breda ut sig. Dom är inte roliga med en 2-hjulig cykel men ännu tråkigare om man har en 3-hjuling med små hjul. Läste på Trafikverkets hemsida att man tyckte dessa beläggningar hade stora fördelar men man hade inte tagit hänsyn till ökat rullmotstånd. Märkligt i dessa tider kan tyckas…

Tog av mot Gammelstilla men i stället för att fortsätta mot Torsåker över Gammelstilla, som jag ofta gör, åkte jag rakt fram längs Stalbovägen och tro det eller ej men under en kort stund tittade solen fram.

Tog sedan höger mot Horndal och följde sedan 68:an tillbaka norrut fram till Hästbo. Vägen mellan Hästbo och Torsåker är en trevlig liten kurvig väg längs fina typiska Torsåkersgårdar målade i de traditionella färgerna. Ett lätt regn störde inte känslan i cockpit.

Via Torsåker åkte jag den inre vägen mot Storvik där jag naturligtvis inte kunde motstå en räkmacka på stamstället, retrofiket Mercurius:

Efter en kanske väl lång fikapaus bar det så av hemåt via Kungsgården. Totalt ca: 110km kändes som en rätt behaglig lördagsrunda. Nu fattas det 50km till 8000km bekymmersfria kilometer med Quest 411.