2013-05-09 Elsas Bullrull

By | Sat, May 11, 2013

Startade färden mot Norberg och den andra upplagan av Elsas Bullrull vid 8.30 tiden. Gott om tid för alla eventualiteter. Åkte ner mot Årsunda i ett lugnt tempo. Dock är det riktigt svårt att åka långsamt med en Velomobil eftersom man gärna vill ha lite fart in i backarna för att de skall bli så korta som möjligt. Lyckades ändå hålla ett måttligt tempo längs 272:an. Svänger av på Stallbovägen och sedan Grönsinkavägen till Horndal som de sista 10km fram till Horndal är riktigt jobbig.

Svänger sedan ut på 68:an där jag får tillbaka en hel del av de höjdmeter jag nyss förlorat och nu rullar det på riktigt bra trots låg ansträngning. Fortsätter på 68:an ända fram till just före Avesta där jag tar höger på Skogsbovägen och vidare längs Nybyvägen tills den slutar med en påfart på 68:an igen som här förvandlats till en 2+1 väg. Eftersom Trafikverket anser att det är på denna väg man skall cykla tar jag ett djupt andetag…

Efter 11 riktigt otrevliga kilometer anländer jag i god tid till Elsa Andersson enastående konditori.

Där är redan Lasse med fräsiga Alleweder och en fotograf från Västerås. Inom kort kommer också Mats och Markus från Kungsängen på sina kolfiberracers. Imponerande! Nästan på slaget 12 anländer sedan Fredrik sin knallgula Quest.

Fredrik som åkt med skumtoppen på är kraftigt överhettad och åker i enbart badbyxor vilket väcker en viss munterhet. Hela det cyklande gänget är samlat på bilden nedan.

Sedan vidtar den sedvanliga träffen med premiumfika.

Men eftersom vi alla har en lång resväg, de från kungsängen har 30 mil t.o.r., blir det en ganska kort seans innan det är dags för återfärd. Jag slår följe med Fredrik mot Hedemora och det blir en tuff körning i de inledande uppförsbackarna innan de härliga utförslöporna mot Hedemora tar vid. Loggar 91.8 km/h som mest utan att det känns direkt obehagligt. Fredrik följer med ända till Stjärnsund där vi intar lite vätska och näring innan han vänder och jag fortsätter mot Sandviken. Här står de båda Questarna i solen i Stjärnsund.

Hemma i Sandviken noteras ca: 200km och det är bara att konstatera att Elsas Bullrull nu blivit en tradition som kommer att komma tillbaka. Nästa Kristi Himmelsfärd kör vi igen!