1/4 Ett nytt cykelår

By | Thu, April 05, 2012

Tredje rundan för året företogs på “lurdagen” efter att först ha tagit del av Arbetarbladets fiffiga aprilskämt som var nästan för bra.

Åkte över Årsunda ned mot Österfärnebo och tog vänster mot Hedesunda på en väg som är riktigt enslig. På första sträckan fram till Vinnersjö finns det nog inte ett enda hus. Vägen som i fjol var delvis uppbruten på grund av beläggningsarbeten var bättre nu men stundtals ganska knölig.

Framme vid Hedesundakorsningen fortsatte jag norrut på 56:an som inte är någon trevlig väg att cykla på grund av den tunga trafiken. Med Questen går det dock bra, dels för att bilister verkar se och respektera den på ett helt annat sätt än en vanlig cykel, men också för att man kan se den bakifrån kommade trafiken i backspegeln vilket ger en viss upplevd trygghet. 56:an är en otroligt snabb väg med Questen. Det går väldigt lätt här oberoende av riktning antagligen beroende på att beläggningen är jämn och snabb, något som gynnar Questen med sina 3 hjul, betydligt mer än en traditionell cykel.

Åkte sedan tillbaka till Sandviken genom skogen över Främlingshem. En fin tur trots, eller kanske tack vare, ett riktigt

ruggigt väder.