17/5 Elsas Bullrull

By | Sat, May 19, 2012

Startade från Sandviken strax före 9 och åkte söderut mot Bångs-Årsunda

Lite gråmulet och fuktigt i luften efter nattens regnväder. Lugnt och stilla men åker ändå på GC-banan till att börja med. Det går hyggligt när den inte dräller av fotgängare och allehanda flanörer. Närmare Bångs blir banan smalare och guppigare så där åker jag ut på vägen. Tänk om dessa GC-banor skulle byggas för pendlande cyklister i stället för åt söndagsflanörer… När det gäller cykling har Sverige en mycket stor utvecklingspotential, den saken är klar.

Efter Årsunda har man sedan försett vägen med en sådan där modern oljegrusliknande beläggning som tydligen är väldigt billig men inte särskilt bra att cykla på. Ojämnheterna slits ned efter något år så att det blir bättre så länge man håller sig i bilarnas hjulspår. Kanske kan vara en förklaring till att cyklister ofta åker en bit från kanten till vissa “ordningssamma” bilisters stora förtret. Man kan lugnt konstatera att cykeln inte precis är ett prioriterat fordon för Trafikverket…

Svänger så av mot Horndal och vidare ner över By längs trevliga småvägare genom ett vackert landskap.

Observerar ett rådjur vid vägkanten som uppenbarligen är utskickad som spejare efetrsom det vänder vid min ankomst och då ser jag fler rådjur längre upp i vägslänten som också vänder av inåt skogen.

Hamnar efter ytterligare en timme i Krylbo där en avstängd vägtunnel tvingar mig till en omväg genom samhället. Väg 68 mellan Avesta och Norberg är ombyggd till mitträckesväg med en minimal vägren. Dessutom är vägen trafikerad av tung trafik så självbevarelsedriften gör att jag letar mig runt på småvägar men hamnar till slut på en grusväg som så småningom ändå leder ut på 68:an men som tur är bara en kort bit innan jag är i Norberg som är platsen för Elsas Bullrull.

http://cykelklubben.se/cykelklubben/blog/blog_read.asp?UserID=2502&BlogItem=35720