10/6 Fikatur till Gammelstilla

By | Sun, June 10, 2012

Efter ett ganska långt Velomobiluppehåll kändes det skönt att åter äntra sittbrunnen och styra kosan söderut över Kungsgården-Storvik-Torsåker. Väl i Torsåker visade det sig att vägen över järnvägen var avstängd så det blev till att åka ett antal kilometer på en halvdålig grusväg. Vädret var perfekt i dag, lagom varmt och solen tittade fram emellanåt. Stannade vid dammen i Gammelstilla för att vänta in R-M som cyklade på sin Cube.

När hon anlände inmundigade vi en god liten macka vid Gammelstilla sommarcafé. Ett mycket trevligt ställe vid ett bruk där man tillverkar både öl och Whisky. Tyvärr medger inte de svenska lagarna gårdsförsäljning av något starkare än “folköl” men av ren nyfikenhet inhandlades en dylik.

Hemfärden anträddes med vinden snett in bakifrån (slör), vilket ger Questen en hel del extrafart. Från motorstadion fick jag en bil bakom mig som hängde på nästan ända till Bångs, mestadels i en fart över 45km/h. Det blev en fin söndagstur på till slut ca: 70km