3/7 Uppsala t.o.r

By | Sun, December 26, 2010

Åker en sväng med Questen till Uppsala för att hälsa på dottern. 25 mil skall väl inte vara någon match men idag är det verkligen varmt, kanske sommarens varmaste dag med närmare 30 graders värme. Inget perfekt väder för en Velomobil men Quest 411 är åtminstone vit och tack vare Flintstonehålen i botten och en öppen sittbrunn svalkar det i alla fall en aning. För mig är det helt obegripligt hur man kan åka med en heltäckt Velomobil på sommaren.

Kommer fram till Uppsala utan problem även om vägen mellan Dalälven och väg 272 mot Uppsala utgörs av en riktigt usel mitträckesväg. Om man som jag har 3 hjul så är det i stort sett omöjligt att undvika att köra på “fylleräfflorna” med antingen fram eller bakhjul eftersom vägrenen är mellan 10 och 30 centimeter bred. Den som konstruerat dessa vägar är nog ungefär lika intelligent som den som hittade på vägsaltet.

På hemvägen längs denna mitträckesväg hörs plötsligt en smäll och det omisskänniga ljudet av frihetslängtande luft. Punktering längs en mitträckesväg, Kul!
Tvingades släpa fordonet till närmaste avtagsväg där jag kunde välta den på sida och byta slangen i ett moln av bromsar. Det visade sig dessutom att slangen som var av racertyp saknade adapter till fälgen som har ett bilventilshål. Ett tips till alla: Kolla detta INNAN ni ger er av på längre färder. Det fungerar INTE i längden utan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.